APK keuring in Leiderdorp

Dankzij de APK-keuring is het een stuk veiliger op de Europese wegen. Ook het milieu profiteert, want de keuring levert schone en veilige auto’s op, ook als ze iets ouder zijn. Bosch Car Service van Voorthuijzen in Leiderdorp heeft zijn eigen APK-keurmeesters in dienst. Die ziet er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen.


Maak werkplaats afspraak


Zelden afkeuringen, vaak gratis

De APK-keuring bestaat in Nederland sinds 1985. De keuring is zo’n succes omdat 71% van alle keuringen in combinatie met een onderhoudsbeurt worden uitgevoerd. Eventuele gebreken worden daardoor meteen hersteld, waardoor er relatief weinig auto’s worden afgekeurd. Bovendien vindt de keuring dan vaak gratis plaats.


Nieuwe regels

Onlangs zijn de APK-regels aangepast. Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen benzine en diesel. Ook de datum van de eerste toelating (dus wanneer de auto op kenteken is gezet) is van invloed op de keuringsinterval. In het onderstaande overzicht van de RDW ziet u precies wanneer uw auto weer aan de beurt is.


Personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen (<3.500 kg)

Brandstof

Wanneer keuren?

     

Datum eerste toelating
na 1 januari 2005

Benzine- en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar
   
  Diesel, gas, of anders (evt. in combinatie met elektrisch) Eerste APK na 3 jaar,
daarna elk jaar
     
Datum eerste toelating 

voor 1 januari 2005

Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
     
Voertuig 30 jaar of ouder

Alle

Eens per 2 jaar APK
     
Datum eerste toelating 

voor 1 januari 1960

Alle

Geen APK-picht

 

Maak een afspraak

Is uw auto toe aan en APK-keuring? Wacht dan niet langer. Plan uw online afspraak en maak kans op fantastische bosch prijzen.


Maak werkplaats afspraak

Werkplaats
Neem contact op